Sommerferie 2019

Vi er tilbage igen efter en rundtur i Sverige. Faktisk var vi tilbage for to uger siden, men jeg har simpelthen ikke fået taget mig sammen til at skrive og redigere billeder før nu. Vi havde en virkelig skøn tur og meget dejlig low-key sommerferie. Det føles som om det lykkedes os at træffe gode beslutninger hele vejen igennem, både med hensyn til varighed, rute, mennesker og de forskellige stop vi gjorde. 

Først kørte vi mod Hytten, som så utrolig mange gange før. Som jeg også har nævnt mange gange før ligger den ret langt oppe, så at køre hele vejen i et stræk er ikke Bassemand venligt. Han kan på nuværende tidspunkt klare mellem 4-6 timer i en bil ad gangen, men 6 timer er absolut maks. Derfor delte vi både op- og nedturen over i to. Som forældre syntes jeg ikke vi er ret strenge, men vi er meget skrappe med mobiltelefoner og tablets. Han må ikke røre vores telefoner, og han må ikke se iPad. Vi sætter gerne lidt tegnefilm på TV derhjemme, men det er ikke noget han har adgang til selv – heller ikke når vi kører i bil. Det kræver lidt mere af os på en køretur, men sådan er det, når man ikke har elektronisk babysitter på.

Vi startede med at køre mod Borgvik, en by jeg i udgangspunktet ved ingenting om, ud over at den ligger nær ved Karlstad, tæt på hvor vi drejer fra hovedvejen for at komme nordpå. Altså en destination valgt ud fra sin strategiske placering og et sted der så hyggeligt ud. Det viste sig at være mega hyggeligt, vi boede på “Kungskvärnen i Borgvik” som ligger midt i et fredet område med gamle bygninger, smedier, og naturligvis moderne arts & crafts værksteder. Dvs. lokale kunstnere har deres ateliers i området. Borgvik ligger lige i toppen af Vänern, og om aftenen kunne Bassemand bade i søen.

Dele af den gamle mølle i Borgvik
Vores logi i Borgvik

Fra Borgvik kørte vi mod hytten, vi gjorde stop i Lima hvor vi spiste frokost på “Bondegården” et rigtig fint lille sted der er åbnet for nylig, masser af charme og god mad.

Vejret på turen var helt fantastisk, og vi ankom til hytten i 30 graders varme. Det gode vejr holdt og vi tog på nogle små ture rundt, bla. til Valdalsbygget, og en tur op til badesøen (hvor jeg dog ikke var med, fysikken er ikke lige til fjeldvandring pt.). Vi kunne spise ude om aftenen og grille – hvilket er helt vildt når man tager hyttes placering i betragtning. Ellers slappede vi bare af og hyggede os med mine forældre. (Der var lidt flere myg end sædvanligt, dog)

Far og Bassemand på tur mod Valdalsbygget
Valdalsbygget – I år var det ikke beboet, men nogen gange er der en familie med deres dyr.
Desværre ikke min vin!
Jess og Bassemand på tur
Grövelsjön
Snegærde ved Lövåsgården – Jeg har taget billeder af dem mange gange om vinteren, men vist aldrig vist dem frem.

Da vi skulle sydover igen besluttede vi at køre gennem Mora, selvom det ikke er den mest lige vej. Mora er hyggelig og afstanden passede med frokost og Bassemand kunne få strukket benene. Vi brugte lidt tid på at slentre op og ned af hovedgaden, kigge på en Dalerhest og en mora-kniv (Jeg har noget med knive, og det har Jess også – ELSKER smukke knive). Derfra kørte vi mod vores natte-logi, Svend Oluf Gården (Jeg finder altså ikke på de her navne, men smarte er de 😉 ) Et hyggeligt lille B&B efter Örebro langs Vättern. Igen et overraskende godt sted til prisen og også god aftensmad.

Næste morgen kørte vi mod Hjo som vi havde læst om skulle være en hyggelig lille by, helt ud til Vätterns kyst hvor man kunne købe svenske krebs, i det omfang man er villige til at betale for dem. Vi har spist masser at krebs, men altid kun de kinesiske der bliver importeret. Så vi havde lyst til at prøve de nyfangede svenske – dog kun et kilo til prøvesmagning, ellers var vi blevet ruineret.

Havnen i Hjo

Efter Hjo kørte vi mod Svenljunga og vores venners ødegård. De mødte os dér om aftenen og vi havde en skøn weekend med virkelig dejlig mad, gode samtaler og masser af hygge! Søndag kørte vi hjem efter 10 dage i det svenske.

Mere svensk bliver det ikke 🙂

One Comment

  1. Pingback: Siden sidst III | Nina Marquardsen | Hverdagstanker | August

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.