Så er han på banen igen, ham chefen…
Sidste gang var det med en Chili i anledning af Allehelgen. Denne gang med et juleindslag i form af “Chefens Julegløgg”. Vi serverede den for familien da vi fejrede Bassemandens fødselsdag i sidste weekend.
Denne weekend tager vi det helt roligt og samler kræfter til ugen der kommer: Koncert med A perfect Circle på onsdag som jeg glæder mig helt vildt til. Sidste gang vi så dem var i Las Vegas tæt på nytår i 2012-13. Før det var det Los angeles i 2010.
Sindsygt tidligt torsdag morgen rejser Jess så til Grenoble, jeg skal til julefrokost om aftenen og ditto fredag. Så bassemand skal passes 3 aftener i træk og vi har hele arsenalet af søde mødre til hjælp.
Men vi kom fra Gløggen:
3 liter af Chefens Julegløgg
Ingredienser: Essens
- 3 dl rødvin
- 125 g moscvado sukker
- 125 g rørsukker
- 3 kanelstænger
- 1 tsk allehånde
- 10 hele nelliker
- 10 kardemommekapsler
- ½ tsk revet muskatnød
- 5 peberkorn
- 2-4 stk stjerneanis
- 1 vaniliestang
- 1 tsk ingefær i tynde skiver (eller revet)
- 1 appelsin i skiver
- 1 citron i skiver
Ingredienser: De afgørende extra procenter
- 3 flasker rødvin
- 2 dl portvin
- 1,5 dl mørk rom
- 0,5 dl snaps eller vodka
- rosiner + 0,2 dl rom
- Mandler (splitter eller flækkede)
Fremgangsmåde:
Essensen laves en uge eller to i forvejen:
De 3 dl rødvin opvarmes i en gryde med alle essens-ingredienser til 70-75 C. Kornene i vaniljestangen kan med fordel skrabes ud og tilsættes sammen med stangen. Juicen fra appelsinskiverne kan evt. presses med hænderne ned i gryden før skiverne kommer i. Hold temperaturen i 10-15 min, lad det derefter køle af. Herefter tilsættes portvin, rom, og snaps/vodka. Hele molevitten hældes på glas, og opbevares køligt (evt. bare udendørs) i mindst 3 dage, helst 1 til 2 uger. Dog bør appelsin- og citronskiver fjernes på tredjedagen så den bitre smag fra skallerne ikke bliver for skarp.
Et par dage før den endelige gløgg skal tilberedes sættes rosiner i blød i lidt rom. Når dagen oprinder køres essensen igennem en tæt si, og blandes i en gryde med de 3 flasker rødvin samt rosiner og mandler. Opvarmes grundigt, dog uden at koge!
Og så er der serveret…